"З учорашнього дня мої соціальні мережі оживилися. Після інтерв’ю одному з російських ЗМІ я отримав сотні повідомлень ненависті. Отже, щоб бути зрозумілим раз і назавжди: Я не підтримую війну і не підтримую російську владу. Так достатньо зрозуміло? Додам також, що я достатньо дорослий, щоб займати власну позицію, тому не потрібно залучати брата до цієї дискусії. Тож, будь ласка, дозвольте йому відсторонитися від цієї історії.

Так, я сказав, що не підтримую це рішення про відсторонення російських спортсменів від міжнародних змагань, тому що я вважаю, що це абсолютно контрпродуктивно і є великим лицемірством. Більшість російських спортсменів проти війни, але річ у тому, що вони не можуть цього сказати! Про це навіть Дмитро Підручний написав у своєму повідомленні: "Мене підтримав один російський спортсмен. Він боїться говорити за себе та рідних". Невже хтось думає, що перебування у власній країні, ризикуючи втратити все, навіть власну свободу, допоможе йому зайняти позицію проти російської влади?

Тож, можливо, настав час сказати "стоп" підтримці режиму і диктатури, даючи їм такі заходи, і чекати від спортсменів рішень і позицій, які вони не в змозі прийняти! Я повністю розумію послання Дмитра Підручного, і навіть якщо він не бажає мені всього найкращого, я не буду його звинувачувати, тому що я співчуваю йому та ситуації, в якій зараз живе український народ.

Єдине, що можу сказати, це те, що 26 лютого, коли я дізнався про українських спортсменів, які приєднались до лав української армії, мої перші повідомлення були для нього та Юлії Джими. Я висловив їм підтримку, запитав, чи можу я чимось допомогти, подбати про них і їхні родини. Я йому вчора написав, а він відповів мені українським прислів'ям: "Неможливо всидіти на двох стільцях одночасно". Сподіваюся, спортивна приказка буде такою: "Встанемо зі стільця та поділимося ним"", – написав Сімон Фуркад у своєму Instagram.