"Я довго не мав змоги писати тут, але вчорашнє інтерв’ю Сімона Фуркада російським журналістам мене сильно обурило. Тому я вирішив все ж таки знайти час, щоб висловити свою думку про роль спорту у політиці та війні.

По перше, Мартен і Сімон, йдіть нах*й. Надіюся, ваші діти ніколи не відчують той біль, з яким зіткнулися українські діти. Діти, які покинули свої домівки, які чули звуки вибухів, які бачили, як їхніх мам ґвалтують, а рідних вбивають.

Мені шкода, що я віддав голос за Мартена в комісії НОК, і що такі великі спортсмени виявились "гівняними" людьми. Як можна казати, що спорт поза політикою, коли в Москві під час концерту на підтримку війни було чимало спортсменів з літерою "Z" на одязі? Це вони такі невинні та страждають через владу?

Спорт завжди був маркетинговим інструментом для будь-якої країни, тому фраза "спорт поза політикою" ніколи не була для мене об'єктивною, а тим паче зараз.

Від початку війни мені написав лише один спортсмен з росії, який сказав, що йому соромно за те, що робить його країна, але він боїться за себе та свою сім'ю і тому не озвучує підтримку публічно.

Для мене, мовчання російських і білоруських спортсменів означає те, що вони зробили свій вибір на підтримку війни. Мені зовсім не шкода, що їх не буде ні на яких міжнародних змаганнях, бо я вважаю, що весь народ росії та білорусі несе відповідальність за того, кого вони обрали та кому пробачали злочини раніше. Нещодавні соцопитування в росії показують, що понад 80% росіян підтримують воєнні дії та вбивства в Україні. Я не здивуюсь, якщо серед них є і біатлоністи", – написав Дмитро Підручний у своєму Instagram.

Нагадаємо, французький біатлоніст Сімон Фуркад в інтерв’ю російському телеканалу "Матч ТВ" засудив відсторонення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань, а також розповів про те, як розірвав свій прапор заради країни-агресора.