Багаторазова призерка престижних турнірів, золота призерка Олімпійських ігор-2022 повідомила, що повісить гвинтівку на цвях наприкінці сезону 2023/24.

Рішення про завершення кар'єри Брурссон прийняла після чемпіонату світу. Лебединою піснею видатної біатлоністки стануть наступні чотири етапи Кубка світу.

"Сказати це вголос – майже сюрреалістично, але я відчуваю, що це потрібно сказати собі, щоб зрозуміти. Але час настав. Відчуваю, що у мене була дуже довга та гарна кар’єра. Ми з біатлоном дослідили кожен камінчик на дорозі, і я прийшла до висновку, що зараз час розійтися різними шляхами. Але це виключно моє особисте рішення. Я піду зі спорту з радістю, без смутку", – повідомила Брурссон в коментарі Aftonbladet.

У цьому сезоні Брурссон здобула одну особисту нагороду. В її активі "срібло" у спринті в Рупольдингу. Також двічі ставала срібною призеркою жіночих естафет у складі збірної Швеції.

"Це дуже сумно. Вона була матір'ю команди протягом усього шляху. Роботу, яку вона виконала для збірної, важко описати", – каже партнерка Брурссон та лідерка збірної Швеції Ельвіра Еберг.