На етапі КС у італійському Антхольці українська команда заявила максимально можливу кількість учасниць. Зокрема, сім біатлоністок нашої національної команди можуть взяти участь у гонках на цьому етапі Кубка світу, повідомляє Суспільне Спорт.

А от у короткій індивідуальній гонці виступлять Юлія Джима, Ірина Петренко, Анастасія Меркушина, Христина Дмитренко та Анна Кривоно. Варто відзначити, що до складу повернулася лідерка збірної – Джима.

У запасі на цю гонку залишаються сестра Анастасії Олександра Меркушина та Олена Городна. Старший тренер жіночої команди Микола Зоц розглядає шостий етап Кубка світу з біатлону, як підготовку до важливіших стартів.

"Стан задовільний. Якщо брати тренування, то нібито все добре. Гонка покаже.

Участь Петренко, Дмитренко та Меркушиної на зборі після участі в естафеті у Рупольдингу? Це не підготовка до етапу (в Антгольці – прим.). Цей збір був підготовкою до чемпіонату Європи та чемпіонату світу.

Ми використовуємо гори, і цей етап в Антгольці, як частину підготовки до Євро та ЧС. Якщо все буде добре, якщо вони будуть у нормальному стані і здорові, то будемо з цієї п'ятірки (залучати у змішані естафети – прим)", – наводить слова тренера Суспільне Спорт.

Коротка індивідуальна гонка серед жінок відбудеться 19 січня 2024 року.