33-річна біатлоністка провела три гонки в Рупольдингу без жодної хиби під час стрільби. Окрім неї, 100% влучністю може похизуватись тільки словенець Яков Фак.

40 влучних пострілів поспіль Джима здійснила лише вдруге в кар'єрі. Востаннє таке траплялось у 2018 році на етапі у Поклюці, де вона закрила всі 50 мішеней. Тоді Юлія змогла виграти індивідуальну гонку, що й досі залишається її єдиною особистою перемогою у кар'єрі.

Останній етап в Рупольдингу став для біатлоністки найкращим в сезоні. В її активі п'яте місце в естафеті та два фініші у топ-15 в особистих гонках.

Попри ідеальну влучність, Джима показує досить низьку швидкострільність, відзначає головний тренер збірної Микола Зоц.

"Джима дівчина з характером. Але знову ж: для сьогоднішнього біатлону, якщо ми хочемо бути кращими, нулів замало, треба і на дистанції рухатися, і на рубежі швидко стріляти. Стрільба у 32 секунди на одному вогневому рубежі вже нікого не може задовольняти, лежачи треба стріляти за 23-24 секунди, стоячи – 20-21. Такі вимоги сьогоднішнього біатлону", – цитує слова наставника Суспільне Спорт.

Нагадаємо, сезон 2023/24 для Джими розпочався з другого етапу у австрійському Хохфільцені. Перші гонки в Естерсунді біатлоністка пропустила через хворобу.