"Зробили МРТ – показало, що, в принципі, очікували лікарі: все проходить добре, зростається, суглоб відновлюється, зв’язки – теж. Але треба зараз, аби рука була знерухомлена декілька тижнів. Після того ще раз пройдемо обстеження, подивимося, в якому вона буде стані – і тоді вже можна буде приступати до якихось легких тренувань, без особливого навантаження на руку. І починати вже інтенсивніше розминати її, аби нормально згиналася-розгиналася. Операція не знадобиться.

Зараз рука закріплена, знерухомлена. Тренуюся я раз на декілька днів на велотренажері, рука також при мені закріплена. А більше поки нічого робити не можу. Дозоване навантаження на ліву руку потроху зможу давати не раніше кінця вересня. Думаю, за жовтень зможу відновити її до якогось певного рівня. Щоб я міг уже з листопада почати повністю нормально, без обмежень тренуватися.

Особливо на перший етап Кубка світу не налаштовуюся. Тому що розумію: якщо я пропускаю, умовно, зараз пів серпня, цілий вересень і, можливо, пів жовтня, або і цілий жовтень, то, звичайно, за місяць потім підготуватися до першого етапу Кубка світу, показувати там високі результати, дуже важко. Звичайно, можна це зробити, але тоді, на мою думку, постраждає решта сезону.

Якщо я ставлю цілі на проведення нормального, повноцінного сезону й підготовки до чемпіонатів Європи та світу, то думаю, що форсувати форму саме на перший етап Кубка світу не потрібно. Можливо, варто почати з другого-третього етапів Кубка світу або Кубка IBU. Або, можливо, і після Нового року почати нормально", – сказав Підручний у коментарі для Суспільне Спорт.

Нагадаємо, що Дмитро зламав руку, впавши на тренуванні з велосипеда у серпні. Кубок світу-2023/24 з біатлону стартує у шведському Естерсунді 25 листопада. Чемпіонат світу-2024 відбудеться у чеському Нове-Место з 7 по 18 лютого.