Відтак у сезоні 2023/2023 "синьо-жовту" команду представлятимуть п'ятеро атлетів. Це стало можливим завдяки тому, що підопічні Юрая Санітри йдуть на дев'ятій позиції у заліку Кубка націй. Мати по шість представників у гонках можуть лише ті команди, які завершать сезон у топ-5.

Нагадаємо, у норвезькому Холменколлені стартував заключний етап Кубка світу. Чоловіча збірна України продемонструвала провальні результати. Найвище фінішував Богдан Цимбал – лише 44 місце. Він відстав від тріумфатора перегонів Йоханнеса-Тінгнеса Бьо на 2 хвилини 19 секунд. Санітра зазначив, що його підопічним забракло фізичних та психологічних сил під час останнього спринту. А потрапляння у топ-9 Кубка націй словацький фахівець вважає максимальним результатом, на який були здатні українці в цьому сезоні.

Завтра, 17 березня, у спринті позмагаються жінки. Нашу команду представлять Олена Білосюк, Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Дар'я Блашко та Любов Кип'яченкова. Нагадаємо, цей біатлонний сезон закриють мас-старти серед чоловіків та жінок 19 березня.