Легенда французького біатлону Анаїс Шевальє-Буше на своїй сторінці в Instagram оголосила про завершення професійної кар'єри. 30-річна спортсменка двічі отримувала срібло Олімпійський ігор та має в активі сім медалей чемпіонатів світу.

"В Осло будуть мої останні кола. Мені час вішати гвинтівку та лижі! Я щаслива, що досягла такого успіху та залишалася вірною своїм цінностям упродовж усієї кар’єри. Горда тим, що вистояла у важкі часи, що наважилась, зробила вибір та прийняла його. Мене чекає продовження, я впевнена, воно буде красивим! Дякую за все", – написала Анаїс в публікації. Також про завершення професійної кар'єри напередодні оголосила зіркова норвежка Марте Олсбю Ройзеланн та німкеня Деніз Герман-Вік.

На світовій першості в Обергофі Шевальє-Буше виборола бронзу змішаної естафети. Останню симфонію Анаїс зіграє на заключному, дев'ятому етапі Кубка світу в норвезькому Холменколлені. Наразі вона перебуває на 8 сходинці загального рейтингу і має всі шанси вчетверте в кар'єрі закінчити змагальний рік в десятці найкращих біатлоністок світу.