"Багато людей, які зрозуміють і багато, які не зможуть. Не кажу, що я маю рацію та стою вище за інших, але у мене як у людини є особистий погляд на це. Сьогодні я відчуваю, що про це говорити можна. Як представник атлетів, я вважаю, що ми маємо розглянути можливість дозволити російським і білоруським спортсменам повернутися до змагань. Це головний посил.

Я був обраний у НОК, щоб захищати спортсменів. І мені здається, що я не захищаю цих спортсменів. Звісно, вони росіяни та білоруси, але вони також спортсмени. Вважаю, що їх потрібно захищати на цій основі. Я повністю підтримую український народ. Ця війна жахлива. Немає жодної частини мене, яка б розуміла дії російської влади.

Протягом усієї кар'єри я боровся з росією у питаннях допінгу. Я був не єдиним, але одним із небагатьох, хто займав публічну позицію проти російської влади щодо допінгу. Я не дам нікому можливості звинуватити мене в проросійській позиції.

Ми можемо об'єднати представників різних релігій, країн і світоглядів. На цій мирній, спортивній арені ми можемо показати світові, що можемо любити один одного та боротися один з одним, керуючись цінностями спорту. Я захищаю це з самого першого дня. Я б зрадив себе, якби не захищав це. Мені буде дуже соромно за свою країну, якщо вона вирішить заборонити російським і білоруським спортсменам брати участь у змаганнях", – сказав Фуркад NRK.