У 2021-му році Екгофф завоювала чотири золота на світовій першості, а загалом вона є 10-разовою чемпіонкою світу. На Олімпіаді-2022 у Пекіні Тіріл здобула повний комплект медалей. Однак у поточному сезоні зіркова норвежка не взяла участь у жодній гонці.

Причиною цього стали важкі наслідки коронавірусу. Через них Екгофф не змогла відновитися до початку сезону. В інтерв'ю для NRK вона зізналася: "Все почалося з Covid-19, потім у мене з'явилося всіх проблем потроху, починаючи від проблем зі сном і закінчуючи іншими недугами. Я отримала хорошу медичну допомогу і добре лікувалася, але з'ясувалося, що не мала сил кататися на лижах. Проблеми зі сном – це те, з чим не побажаю зіткнутися хоча б раз моєму найлютішому ворогові".

Екгофф не виключає завершення кар'єри: "Зараз все йде добре. Але я все ще перебуваю під наглядом лікаря і проходжу курс лікування. Мені доводиться робити все малими кроками. Я не впевнена щодо майбутнього. Зараз все ще перебуваю в роздумах, адже так багато боролась зі своїм здоров'ям. Не знаю, що мені робити: чи зможу я відпрацювати ще один сезон, чи варто завершити кар'єру".