"22 лютого я прилетіла з Олімпіади у Пекіні. Був день, щоб відпочити та поспати. Зміна часових поясів та постковідні наслідки не сприяли швидкій адаптації. 24-го вранці я отримала повістку. Тож треба було збирати речі та їхати до частини (Білосюк – майор Нацгвардії України – прим.).

Потім мені запропонували продовжити тренувальний процес. Але ця весна була жахом для всіх, і я не виняток. Мій мозок відмовлявся працювати протягом двох місяців після перенесеного ковіду. Війна, новини, переселенці, допомога, збирання коштів – змусити себе у такий час думати про наступний сезон було неможливо. Принаймні, я не змогла.

Тільки на 3-й місяць війни мені знову захотілося щось фізично робити. Саме до кінця травня було організовано перший навчально-тренувальний збір у Сянках. Лише коли я вперше влітку поїхала до Австрії, відчула безпеку, спокій почав повертатися. Але організм все одно давав збої", – цитує Білосюк КП.

Нагадаємо, наразі українські біатлоністи виступають на етапах Кубка світу. Наступний відбудеться в Ансі з 15 до 18 грудня і стане останнім у 2022 році.