"Рішення балотуватися на посаду президент Федерації біатлону України не приймалося спонтанно. Я як досвідчений спортсмен давно думав про те, що у біатлоні назріли зміни й певні реформи, щоб він почав розвиватися. І зі своїми колегами по команді, і з тренерами ми неодноразово обговорювали, що треба щось змінювати, рухатися далі, розвивати біатлон на місцях.

І коли почалася ця історія, що Володимир Бринзак більше не планує балотуватися, я дійшов висновку, що у мене є амбіції, є сили, щоб змінити чинну ситуацію в українському біатлоні. Прийняв рішення спробувати свої сили у боротьбі за пост президента ФБУ.

Зараз основна проблема полягає в тому, що федерація не працює з регіонами, і ми втратили багато своїх спортсменів через те, що відбувалася натуралізація біатлоністів з інших країн. У сумі це дало те, що у нас зараз немає зміни поколінь, а певні покоління спортсменів просто відсутні. Якщо так буде тривати й надалі, то в недалекому майбутньому можемо стикнутися з тим, що не буде кого виставляти на старт на Кубку світу чи IBU", – сказав Підручний в інтерв'ю Obozrevatel.

Зазначимо, що президента Федерації біатлону України оберуть 14 листопада. На цю посаду також претендує Іван Крулько.