В інтерв'ю для видання Obozrevatel Підручний запевнив, що вибори не мають вплинути на його виступи за збірну у цьому сезоні.

"Звичайно, ціле літо я готувався до цього сезону, оскільки спершу ФБУ ухвалила рішення перенести вибори, які мали відбутися вже після закінчення воєнного стану. Але потім вона чомусь спонтанно все ж таки вирішила проводити їх. І десь через те, що увесь цей час я готувався, і команда теж на мене сподівається, думаю, що незалежно від результатів виборів, я із задоволенням допоможу збірній.

Можливо, ще сезон виступатиму, щоб підстрахувати і десь передати певний досвід своїм колегам по команді. Але, звичайно, якщо ми виграємо вибори, то це рішення ухвалимо разом з президією та моєю командою.

Подивимось на ті виклики, які будуть стояти перед нами, наскільки я зможу поєднувати в сезоні цю роботу. Нам потрібно розуміти, що в принципі федерація і міністерство вже зарядили команду на сезон, все організовано.Бо основна робота федерації, як і спортсмена, проходить навесні і влітку, коли йде підготовка до сезону, а взимку ми вже пожинаємо плоди цієї праці.Тому, думаю, у будь-якому випадку, якщо у мене сильна команда, то вона зможе мене підстрахувати", – сказав Підручний.

Нагадаємо, президента Федерації біатлону України оберуть 14 листопада. На цю посаду також претендує Іван Крулько. Олена Білосюк (Підгрушна) зняла свою кандидатуру.