Нагадаємо, Міністерство у справах молоді та спорту вирішило попрощатися з натуралізованими росіянками Катериною Бех, Оксаною Москаленко та Ольгою Абрамовою.

Українські біатлоністки Валерія та Христина Дмитренко, Анна Кривонос, Надія Бєлкіна і Юлія Журавок звернулися до Вадима Гутцайта з проханням повернути Абрамову до лав збірної України.

"Ольга Абрамова набула українського громадянства десять років тому, і з того часу віддано працювала на славу вітчизняного спорту. Перемоги та призові місця на етапах Кубка світу та Кубка IBU, літніх чемпіонатах світу та чемпіонатах Європи багаторазово підіймали прапор України на честь чималих спортивних досягнень українки Ольги Абрамової.

Дійсно, одразу після початку війни спортсменка через сімейні обставини вирушила до країни-агресора, що стало формальною підставою її звільнення та унеможливлення в подальшому представляти команду на змаганнях високого рівня. Проте чи можемо ми звинувачувати матір, яка в критичний момент свого життя полетіла до своєї малолітньої дитини? Чи маємо ми формальністю підміняти людяність?

Тим більше, навіть перебуваючи на території країни-агресора, Ольга Абрамова не уникала публічної підтримки України, майже щоденно підтверджуючи це доступним для себе в тій ситуації способом – через оприлюднення своєї позиції в соцмережах. І навіть зараз, після повідомлення про звільнення, вона написала сильний текст із вдячністю та гордістю за Україну," – йдеться у зверненні порталу Біатлон України.