Нещодавно ЦСКА оголосив про підписання контракту з 35-річним Жеребко. Генеральний секретар Шведської федерації Фредрік Юламо одразу відреагував на таке рішення – він засудив вчинок екс-гравця НБА.

"Виступаючи за національну збірну, ви є представником усього шведського баскетболу та людиною, з якою наша організація пов’язана особистими стосунками. Тому для нас важливо було провести прямий діалог з Юнасом, перш ніж ми оголосимо про нашу позицію.

Генеральний секретар федерації Фредрік Юламо в середу обговорив із Жеребком його рішення грати в росії і вказав, що це прямо суперечить цінностям шведського баскетболу та нашої чіткої позиції з питання росії. Після цього діалогу ми з жалем змушені констатувати, що Юнас Жеребко не може представляти збірну Швеції з баскетболу", – йдеться у заяві Шведської федерації.

До слова, 35-річний Жеребко є найвидатнішим гравцем шведського баскетболу за останні десятиліття і має довгу кар'єру в НБА, в якій він зіграв десять сезонів (2009-2019) у чотирьох командах – Пістонс, Селтікс, Джаз і Ворріорз.