Боси Філадельфії Сіксерс прийняли рішення звільнити 61-річного наставника після вильоту у півфіналі Східної конференції плей-офф НБА від Бостон Селтікс (3:4), повідомляє інсайдер Едріен Воджнаровскі.

Ріверс очолив Філадельфію у 2020 році, проте за три сезони жодного разу не зміг вивести Джоеля Ембііда та компанію далі другого раунду плей-офф. При цьому, Док входить до топ-3 найдорожчих тренерів НБА із зарплатою у 8,5 млн доларів у рік. Більше заробляють лише легендарний Грег Поповіч у Сан-Антоніо (11 млн) та Стів Керр (9,5 млн), який привів Голден Стейт до чотирьох чемпіонських титулів.

Хай там як, Ріверс навряд чи довго залишатиметься без роботи, адже має реноме одного з найкращих наставників у НБА. Чемпіонський титул він виборював лише одного разу – у 2008 році на чолі Бостон Селтікс, але займає 9-те місце в історії за кількістю перемог на тренерській лаві (1097). У лідера цього рейтингу Грега Поповіча 1366 звитяг.

Цікаво також, що Док Ріверс єдиний наставник у НБА, який тричі програвав серії плей-офф, де його команда вела з рахунком 3:1.