Євробаскет-2022, фінал

Іспанія – Франція – 88:76 (23:14, 24:23, 19:20, 22:19)

У плей-офф іспанці з боями обіграли Литву, Фінляндію та Німеччину, яка на передодні завоювала бронзові медалі турніру. Натомість французи розібралися з Туреччиною, Італією та Польщею. Кривдників збірної України "гальські півні" буквально стерли з паркету, перемігши з різницею у 40 очок. Проте, після легкої прогулянки у півфіналі Франція не впоралася зі статусом фаворита щонайменше у букмекерів.

"Червона Фурія" вже у першій чверті виправдала реноме одного з найбільш незручних суперників для "триколірних" за всю історію. Стартовий успіх команди Скаріоло був би неможливий без впевненої гри героя драми "Дорога до НБА" Хуанчо Ернангомеса. Останній до великої перерви реалізував 6 з 7-и триочкових! Адам Сендлер може пишатися своїм "підопічним"...

Зрештою іспанці організували відрив у 20 балів, а французи отямилися лише наприкінці другої чверті. Подіяв один з тайм-аутів Колле. Зазначимо, що новоспечена зірка Міннесоти Руді Гобер у першій половині повністю розчинився, набравши лише 4 очки.

Франція майже відігралася за кілька хвилин після великої перерви. Номінальні гості скоротили розрив до трьох очок, та іспанці швидко оговталися. Нестримні брати Ернангомеси не дозволили партнерам розтринькати усю перевагу. У третій чверті французи набрали на одне очко більше.

Фурньє (23 очки) ледь не самотужки намагався відстояти честь Франції, проте іспанці абсолютно заслужено виграли четвертий Євробаскет у власній історії. Найрезультативніший гравець матчу Хуанчо (27 очок, 5 підбирань) довів, що красиві історії трапляються не лише у голлівудських фільмах.