Євробаскет-2022. 1/8 фіналу

Україна – Польща – 86:94 (21:24, 24:18, 22:27, 19:25)

"Жовто-сині" пробилися до 1/8 фіналу, посівши другу сходинку в групі. Підопічні Багатскіса обіграли Велику Британію, Естонію та Італію, а потім поступилися грекам і хорватам. На переможця протистояння Україна – Польща у чвертьфіналі вже чекали словенці з монструозним Дончічем. Останній напередодні фактично самотужки знищив Бельгію.

На старті поєдинку з Польщею наша команда дозволила суперникам піти у невеличкий відрив 0:5. Два поспіль ефектні данки від Леня та Михайлюка повернули українцям упевненість. Після цього нашим вдалося вирівняти гру, але першу чверть все ж забрали "біло-червоні" – 21:24. У складі гостей виділявся натуралізований американець Ей Джей Слотер, який у першій десятихвилинці набрав 11 очок.

Красивий алей-уп Боброва за 4 хвилини до кінця другої чверті вивів Україну вперед. Поляки миттєво взяли тайм-аут, проте наші продовжували нарощувати перевагу. Передусім, завдяки тому ж таки Боброву. Парад промахів перед великою перервою зрештою не завадив команді Багатскіса зберегти лідерство – 45:42.

Перепочинок пішов на користь Михайлюку, який раніше провалювався із трьома промахами з-за дуги (2 бали загалом). Свят набрав втричі більше за кілька хвилин третьої десятихвилинки. Утім, українці ніяк не могли відірватися від суперника. Ба більше, збірній Польщі вдалося вигризти напружену третю чверть (67:69). Санон після сольного проходу промахнувся разом з сиреною.

Михайлюк продовжував хибити з дальньої дистанції, а поляки вдало діяли під чужим кільцем. Капітан "біло-червоних" Матеуш Понітка (26+9) виявився справжнім головним болем для українців у завершальній чверті. Завдяки йому номінальні гості оформили відрив у 9 очок за три хвилини до кінця гри. На щастя, вчасно увімкнувся Михайлюк. Його перехоплення та результативний прохід змусили поляків брати тайм-аут.

Ми скоротили відставання до двох балів, але на останніх секундах знову розклеїлися. У підсумку 94:86 на користь Польщі, яка у чвертьфіналі зіграє з фаворитами – словенцями. Найрезультативнішим у складі збірної України став Санон (17 очок).