"Підтримка українських воїнів мотивує на 100%. Коли ти перебуваєш всередині команди, то відчуваєш, наскільки вона заряджена думкою про тих, хто зараз на фронті. Після перемоги над Естонією Ілля Сидоров на пресконференції говорив, звертаючись до українських воїнів: "Ми з вами". І це правда.

Друге місце в групі – хороший результат, враховуючи ту ситуацію, яка зараз є в країні, як ми збиралися, проводили підготовку. Хотілося б сказати, що це лише початок, та подивимося. Ми самі поставили достатньо високу планку. Подивимося, чи зможемо її підтримувати. Не бачу жодної причини, чому ми не можемо продовжувати в тому ж дусі. За якістю гри, статистикою ми кожен новий матч проводимо спокійніше. Менше технічного браку, поганих рішень, авантюр. Якщо це все прибрати, ми зможемо досягти високих цілей.

Не хочу казати, що ми чи поляки стали кращими після того матчу (спаринг, у якому місяць тому перемогла Україна 88:60 – прим.). Коли протистояння складається з однієї гри, усе вирішують деталі. Обидві команди будуть надзвичайно вмотивовані. Повірте, поляки дуже раді, що грають проти України. Ми повинні зробити так, щоб вони були розчаровані після матчу. Це залежить від нас. Усе буде залежати від дрібниць, ігрової дисципліни, якості ухвалення рішень у нападі, стабільності у захисті. Ми маємо переважати суперника в цих дрібницях до останньої хвилини матчу.

Щодо Ей Джея Слотера, то він провів кілька сильних матчів. Та в Польщі все залежить від чотирьох гравців, які набирають по 12-14 очок. Усі інші набирають не більше п’яти-шести. Головне для нас – це терпіння та холоднокровність. Ми маємо зіграти в розумний, чоловічий баскетбол. Чи радий я отримати Польщу в суперники? Я краще зіграю з ними, ніж із Сербією. Та я ніколи заздалегідь не обирав собі суперника. Ми граємо з тим, хто нам випаде. Зараз це Польща. Що буде далі – це другорядні речі", – цитує Багатскіса Суспільне Спорт.

Зазначимо, що Україна у 1/8 фіналу зіграє проти Польщі. Матч відбудеться вже сьогодні, 11 вересня, о 13:00. Переможець дуелі зійдеться зі Словенією у чвертьфіналі.