Євробаскет-2022. Група С. 3-й тур

Україна – Італія – 84:73 (21:16, 21:22, 19:15, 27:16)

У попередніх турах групового етапу "синьо-жовті" здолали Велику Британію та Естонію. Натомість Італія також переграла естонців та поступилась Греції. Попри те, що збірна України очолювала групу напередодні поєдинку, фаворитом протистояння були суперники. Для дострокового виходу у плей-офф українцям потрібно було або виграти матч проти Італії, або ж очікувати на поразки Естонії та Великої Британії.

Підопічні Айнарса Багатскіса невдало розпочали, віддавши першу чверть італійцям з відставанням у 5 очок. Однак другий та третій відрізки матчу збірна України занесла у свій актив. Врешті переможець поєдинку визначався в останній чверті – українці здобули значну перевагу на перших хвилинах та змогли втримати її до фінального свистка. Таким чином, "синьо-жовті" гарантували собі вихід з групового етапу Євробаскету-2022.

Найрезультативнішим гравцем матчу став захисник Святослав Михайлюк, який набрав 25 очок, оформив 4 підбирання та 3 передачі.

Додамо, наступним суперником "синьо-жовтих" стане збірна Греції. Матч між лідерами групи С відбудеться вже завтра, 6-го вересня, початок – о 18:00.