11 червня на ЧЄ з легкої атлетики в Римі Тамбері відстояв свій титул чемпіона континенту. А другу і третю сходинки п'єдесталу посіли легкоатлети збірної України. Владислав Лавський на дебютному чемпіонаті виборов срібло з повторенням особистого рекорду, а Олег Дорощук – покращив четверте місце 2022 року та виграв бронзу.

Таким чином Лавський та Дорощук сформували другий в історії подвійний подіум України у фіналах чемпіонатів Європи зі стрибків у висоту. В 2014 році це також вдавалося Богдану Бондаренку й Андрієві Проценку – із золотом та сріблом відповідно.

Тамбері в коментарі для Суспільне Спорт відзначив молодих конкурентів з України та зізнався, що очікує на повернення Бондаренка та Проценка до змагань на найвищому рівні.

"Українські стрибуни у висоту – дуже сильні. Магучіх, Бондаренко та Проценко, молоді хлопці сьогодні – вони кинули мені пристойний виклик.

Дуже тішуся за срібного призера Лавського, ми з ним стрибали вперше, але він видається дуже сильним та приязним. Мені подобається, як він стрибає, його техніка. Впевнений, він стане ще кращим і ми побачимося на Олімпіаді в Парижі. Бажаю Богдану Бондаренку й Андрію Проценку повернутися до змагань, це мої друзі".