"24 лютого після кількох годин тотальної паніки ми покинули Дніпро та переїхали до маленького села неподалік дому. Про тренування на той час ніхто не думав, бо ми були змушені цілими днями сидіти у підвалі.

Ми спілкувалися з федерацією легкої атлетики України, з моїм менеджером, і всі ми шукали найбезпечніший спосіб відновити тренування і згодом почали думати про шанс виступити у Белграді. Важко уявити, як їм вдалося це організувати, але у співпраці з World Athletics, румунською та сербською федераціями легкої атлетики, вони змогли організувати мою поїздку до Белграда.

Знадобилося більше трьох днів, щоб дістатися сюди, була дуже нервова подорож. Сотні телефонних дзвінків, вибухи, пожежі та сирени повітряної тривоги. Хотілося б думати, що це був просто кошмарний сон, але це реальність війни.

Усі мої думки з Україною та з усіма українцями, які зараз захищають мою Батьківщину, але я маю робити свою справу. Я маю виступати, щоб представляти Україну на міжнародній спортивній арені якнайкраще. Сьогодні всі українці мають різні фронти. Ми повинні боротися всюди, щоб довести свою силу та міць. У найближчі кілька днів мій фронт – це змагання зі стрибків у висоту серед жінок на чемпіонаті світу у приміщенні. Я націлена не просто виграти тут, я прагну зробити ще більше", – цитує Магучих european-athletics.

Додамо, що фінал чемпіонату світу зі стрибків у висоту серед жінок відбудеться 19 березня.