Журналіст Віталій Глагола опублікував кілька відео з Олегом Коноваленком у своєму Telegram-каналі.

На одному з них спортивний функціонер тренується у формі збірної росії з написом "Russia". На іншому ролику він нібито жартує про відокремлення Закарпаття у кабінеті з портретами Володимира Леніна та Йосипа Сталіна.

Інший невідомий герой відео запитав у функціонера: "Що будемо робити із Закарпаттям?". Коноваленко відповів: "Закарпаття відокремити на**й. Зараз одразу й підпишу наказ. Все – підписано". Коли, в якому місці та за яких обставин зафільмували ці ролики наразі невідомо.

"Поява таких провокативних відео, коли війна в Україні триває понад десять років і від рук російських агресорів гинуть наші земляки, обурює кожного свідомого українця. І легкоатлетична спільнота не виняток.

Вищеописаний випадок є ганебним і потребує висновків компетентних відомств.

Просимо правоохоронні органи та спеціальні служби з’ясувати всі обставини й дати правову оцінку таким діям Олега Коноваленка. Зі свого боку наголошуємо, що ФЛАУ вивчає ситуацію та готує оперативний розгляд питання на засідання компетентних органів ФЛАУ.

Хоча ФЛАУ не має прямого впливу на обрання та звільнення керівництва територіальних федерацій, запевняємо, що зробимо все можливе, щоб з’ясувати всі обставини й винести рішення в рамках наших повноважень.

Подальші коментарі з цього питання ФЛАУ надасть, як тільки отримає перші висновки й результати розгляду справи. Дякуємо усім за розуміння й підтримку", – йдеться у повідомленні ФЛАУ в Instagram.

Додамо, Олег Коноваленко був заступником начальника УБОЗ в Закарпатській області під час президентської каденції Віктора Януковича.