Він ставав переможцем чемпіонату України на дистанції 100 метрів. Згодом працював тренером у Федерації триатлону Волині. У Романа залишилися вдова та дві доньки.

"З глибоким сумом ми прощаємося з дорогим другом Романом Гаврилюком. Його доброта та світла посмішка завжди залишаться в нашій пам’яті. Вічна пам’ять. Співчуття рідним та близьким", – повідомила Федерація триатлону Луцька.

Українські спортсмени продовжують гинути на війні із росією. Так, на початку травня повідомлялося про смерть дворазового чемпіона Європи з важкої атлетики Олександра Пелешенка.

У квітні стало відомо про загибель колишнього гандболіста Сергія Чуприни та майстра спорту міжнародного класу, тренера зі кульової стрільби Валентина Дондикова. У березні загинув майстер спорту України з веслування, багаторазовий чемпіон України та бронзовий призер чемпіонату Європи Дмитро Губанов.

За даними в.о. міністра молоді та спорту України Матвія Бідного, внаслідок агресії РФ, загинули.456 українських спортсменів національних збірних. Через російські атаки зруйновано понад 500 спортивних об'єктів.