"Найбільші складності в житті професійного спортсмена – це виснажливий графік. Маю переїзди з місця на місце заради якісних тренувань та змагань. Мало часу проводжу вдома, особливо зараз.

А ще, часто буває так, що маю розраховувати тільки на себе. Щоправда, ця складність зробила мене сильнішою. Також зазначу про травми. Про це мало розповідають спортсмени, але доводиться терпіти не тільки фізичний біль, травми призводять до психологічних проблем також.

Щодо моєї першої зарплатні... Важко згадати, в юніорському віці я показала високий результат, тому мене одразу взяли в збірну України. Приблизно три тисячі гривень.

Улюблені страва та напій? Люблю борщ та лазанью. З напоїв віддаю перевагу капучіно. Інколи буває, коли дуже хочеться, дозволяю собі шкідливу їжу. Власне я відпрацювала свої харчові звички так, що мені не хочеться чогось надто шкідливого, просто не люблю це. Після сезону можу випити пару банок Coca-cola, раз на місяць зʼїсти суші чи бургер. Хоча у нас в Україні готують такі якісні й смачнющі бургери, що їх не назвеш "шкідливою їжею".

Своєю найпам'ятнішою перемогою вважаю встановлення національного рекорду з бігу на 400 метрів з бар'єрами, а найважчою втратою – пропуск Олімпіади-2016 через травму", – розповіла Рижикова в інтерв'ю Yesport.

Нагадаємо, Анна – бронзова призерка Олімпійських ігор в естафетному бігу 4×400 метрів (2012), чемпіонка Універсіади (2011), багаторазова чемпіонка та призерка національних першостей у цих дисциплінах, рекордсменка України з естафетного бігу 4×400 метрів у приміщенні.