"Моя позиція однозначна і чітка, як і позиція нашої держави – на Олімпіаді у Парижі мають виступати українські олімпійці, а не представники країни-терориста або країни, яка допомагає терористам вбивати наших громадян. Рішення є для нас дуже неприємним, але ми не збираємось здаватись і продовжимо боротьбу за відсторонення представників РФ та РБ від змагань, і в тому числі від Ігор у Парижі.

Ми будемо робити все від себе залежне аби росіян та білорусів на Олімпіаді не було. Наступні пів року буде сповнені важкої роботи, адже нам потрібно ще більше працювати, висловлювати нашу позицію в усьому світі та заручитись підтримкою якомога більшої кількості країн. Але ми до цього готові.

Наш метод залишається тим самим: дипломатія, документування фактів підтримки російськими та білоруськими спортсменами війни в України, доведення до МОК та оргкомітету Ігор-2024 інформації про вбитих українських спортсменів та зруйновану спортивну інфраструктуру та винесення всього цього в публічну площину. Ми маємо робити візити в інші країни, зустрічатися з представниками міжнародних спортивних організацій, владою, активістами і розповідати про всі військові злочини, які росія чинить проти нашої країни загалом, і нашого спорту зокрема. Чим більше в Європі та світі будуть це чути, тим більше в нас шансів взагалі бути почутими", – йдеться в коментарі Говорової XSPORT.ua.

Нагадаємо, Олена Говорова є призеркою Олімпійських ігор у потрійному стрибку.