"Кожен спортсмен – це обличчя своєї країни. І спорт не поза політикою. За останні тижні загинуло так багато спортсменів, в тому числі людина, яку я знала особисто. Це спортсмени, які могли далі тренуватись та будувати своє життя, але вони його віддали заради нашої свободи.

Сотні зруйнованих життів, зруйнованих спортивних об’єктів, сотні спортсменів вимушені тренуватись та шукати спортивні бази поза межами України, а тисячі залишаються тренуватись вдома. Маючи жахливі умови без світла, тепла і відчуття безпеки.

Я залюбки запрошую всіх, хто говорить, що "спорт по за політикою", відвідати Бахмут та потренуватись там на легкоатлетичній базі, де я перебувала на тренувальних зборах, чи відвідати Харків і сходити на тренування у плавальний басейн і готуватись там до Олімпійських ігор, чи просто пройти цей важкий шлях, який проходять всі українські спортсмени.

Я кожного дня читаю новини і не усвідомлюю, як взагалі може йти мова про допуск російських та білоруських спортсменів. Людей, які підтримали війну або просто мовчать, а тим часом їхня країна робить геноцид мого народу та знищує все на своєму шляху.

Ми чудово розуміємо, яку роль відіграє спорт у політиці і наскільки він важливий для кожної країни. І ми повинні відстоювати свою позицію щодо недопуску атлетів країни-агресора до міжнародних змагань, а особливо Олімпійських ігор-2024. Спорт – це про мир. А ця країна несе лише війну та біль, і вже майже рік намагається знищити мій дім. Цій країні не місце серед цивілізованого світу", – написала Бех-Романчук в Instargam.

Нагадаємо, що МОК розглядає варіанти, як повернути російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання, зокрема ОІ-2024 у Парижі. Низка країн засудила такі заяви та готова бойкотувати Олімпіаду.