Нагадаємо, на Іграх в Токіо Магучіх завоювала бронзову медаль, стрибнувши у висоту на 2 метри. Після змагань вона сфотографувалася з росіянкою Марією Ласіцкене, яка завоювала золото.

Цей вчинок Ярослави викликав сильне обурення в українському суспільстві. Адже Ласіцкене, окрім того, що представляє країну-агресорку, є ще й капітаном збройних сил рф.

В інтерв'ю для YouTube-каналу Бомбардир. Магучіх пояснила: "Спочатку я не хотіла підходити, я думала про це. Потім фотографи нас покликали, щоб ми зробили фото втрьох, але австралійка (Нікола Макдермотт, срібна призерка) перевзувалась. Я вже з прапором була, Марія привітала – мене сфотографували і потім все розлетілося. І я така: "Куди я вляпалась?" Зараз я вже це пережила, тоді було складно. Я тоді дуже рідко плакала, більше в середині, дуже схудла, після Олімпіади це був стрес, через цю ситуацію теж.

У мене тренерка дуже хвилювалася. Було таке, що говорила: "Нічого, у тебе вже є бронзова медаль Олімпіади, якщо не захочеш займатися, підеш кудись далі".

Але була підтримка родини, тренера. Дякую українцям, тоді ще з’явилася аватарка у фейсбуці "За Магучіх" – це мене підтримувало. Я це витримала і просто взяла урок, що таке трапляється, треба бути стійкішою. Коли мене зараз питають про фотографію я думаю: "Навіщо, було і було". Я знаю, що у мене це таке тавро".