"Хочу надати докази підтримки війни російськими спортсменами з власного досвіду. Ось вам повідомлення агресивної російської спортсменки мені в особисті повідомлення.

Сайт, який був розміщений в моїй stories, це був сайт для ідентифікації мертвих російських солдатів, щоб їх могли знайти родичі. Російська спортсменка побажала мені, щоб там було моє фото та документи, тобто побажала мені смерті. Наступні її повідомлення були сповнені образ та лайки в мій бік. На її сторінці можна знайти безліч постів та коментарів із закликами до війни та агресії.

Вона – обличчя російського спортсмена. Я вважаю неприпустимим допускати до міжнародних змагань людей, які прагнуть вбивати, які не знають основних цінностей та місію спорту – мир.

Закликаю усі спортивні організації й надалі бойкотувати російських та білоруських спортсменів. Тому що мовчання проти війни дорівнює її підтримці", – написала Климюк в Instagram.

Додамо, Катерина спеціалізується в бігу на 400 метрів. Вона бронзова призерка чемпіонату Європи серед молоді (2017), чемпіонка Універсіади (2019), багаторазова чемпіонка та призерка національних першостей у спринтерських дисциплінах, рекордсменка України з естафетного бігу 4×400 метрів у приміщенні.