УКР РУС

Поплатився за привітання путіна: футзальний клуб з Естонії звільнив сербського фахівця

9 жовтня 2023 , 23:13 / Читать на русском

Естонський футзальний клуб Смсраха Віймсі став на бік українського народу.

Смсраха Віймсі звільнив головного тренера Владіміра Йовановіча за те, що той привітав президента рф володимира путіна з днем народження. Відповідну заяву команда опублікувала в соцмережах.

Збірна України познущалася із Сербії у відборі на чемпіонат світу з футзалу

7 жовтня Йовановіч привітав очільника агресорів у соцмережах: "Живи довго, тезко! Серби та росіяни брати навіки!". Після цього клуб вирішив розірвати з ним контракт, адже з'явилося багато хейту. 

"Ми не можемо собі дозволити, щоб у поточний момент, коли триває війна, головний тренер команди так поводився. Рішення про припинення співпраці Йовановіч прийняв з розумінням. Ми знаємо, що серби ставляться до нашого східного сусіда миролюбніше, а тренер, вітаючи путіна, не думав, що це викличе таку реакцію", – заявив керівник клубу Андрій Головін у інтерв'ю виданню ERR

Сам Йовановіч відреагував наступним чином: "Я щиро, від щирого серця, жалкую про те, що трапилося. На гіркому досвіді я отримав корисний урок. Але моя думка – це моя думка. У кожного на цій планеті є право на свою думку. Я із країни, в якій є свої традиції, як і естонці мають свої. Я поважаю думку кожного, але ніхто на цій планеті не може вказувати мені, що думати – це називається свободою слова, це демократія. Мені дійсно шкода, що я на власному гіркому досвіді з цим зіткнувся".