УКР РУС

Барселона влаштувала Реалу приниження на Бернабеу – Лунін "ковтнув" 4 голи і втратив ідеальну серію в Класіко

26 жовтня 2024 , 23:57 / Читать на русском

Реал та Барселона зійшлися в рамках 11-го туру Ла Ліги. Звіт про матч читайте на "Спорт 24".

Ла Ліга 2024/25, 11-й тур

Реал – Барселона – 0:4

Голи: Лєвандовскі, 54, 56, Ямал, 77, Рафінья, 84

Перед центральним матчем європейського вікенду Реал у таблиці Ла Ліги відставав від Барселони на 3 очки. Посеред тижня іспанські гранди провели "розминку" на німцях, розбивши Борусію та Баварію. Після того Реал втратив Тібо Куртуа. Андрій Лунін отримав шанс продовжити свою ідеальну статистику проти Барси – попередні три матчі українець виграв.

Холанд забив і двічі схибив з метра, Забарний зупинив лідера ЛЧ, партнери Ярмолюка знову дуріють: АПЛ

У першому таймі команда Фліка "написала" підручник зі створення штучного офсайду. Каталонці 8 разів ловили у положення поза грою Мбаппе, Вінісіуса і компанію. На 30-й хвилині Кіліан забив і перехитрив польових суддів, але не VAR. Оборона Барси справді вкотре витримала лінію.

"Чистих" моментів на дві команди було обмаль. У дебюті зустрічі Ямал вивалився на побачення з Луніним, але українець прочитав піжонський парашут. Ще один сейв українець здійснив, коли парирував дальню спробу Педрі. 

Автори лігочемпіонівських хет-триків "розчинились" на полі. Вінісіус нічого не міг вдіяти під щільною опікою, лише сконфузився невдалим фінтом "веселка". Рафіньї також не давали розгулятись, навіть Беллінгем нерідко спускався на правий фланг оборони. "Сухий" перший тайм.

Анчелотті у перерві обійшовся розмовою, а Флік випустив де Йонга замість Ферміна. Старт другої половини виявився суцільним жахіттям для Реала. Лєвандовскі за 2 хвилини оформив дубль! Спочатку Менді зірвав лінію офсайду, а потім центрбеки ніяк не завадили Роберту пробити головою. Навряд до Луніна можуть бути претензії.

Лєвандовскі мав легко робити покер, але двічі не влучив у порожній кут. Вінгери Барселони виявилися більш безжалісними, ніж поляк. Рафінья асистував Ямалу – хлопчина у 17 років і 106 днів став наймолодшим автором гола в Класіко. Тут до Луніна можуть виникнути питання, бо все ж ближній кут. 

На 84-й хвилині Рафінья поставив масну крапку. Васкес без шансів програв забігання бразильцю, який перекинув Луніна – 4:0! Ідеальну серію Андрія в Класіко здуло наче вітром. Барса відривається на 6 очок, завдаючи одвічному супернику першої поразки в чемпіонаті. 8:1 проти Баварії та Реала за тиждень – фанати "кулес" могли мріяти про більше?