УКР РУС

Лунін повернувся суперсейвом, але не врятував Реал від фіаско, камбек Ювентуса, Баварія програла Астон Віллі: ЛЧ

3 жовтня 2024 , 00:04 / Читать на русском

Відбулися ще 4 матчі в рамках 2-го туру основного раунду Ліги чемпіонів 2024/25. Звіт про них читайте на сайті "Спорт 24".

Ліга чемпіонів 2024/25, 2-й тур

Астон Вілла – Баварія – 1:0

Гол: Дуран, 79

Штурм – Брюгге – 0:1

Гол: Цоліс, 23

РБ Лейпциг – Ювентус – 2:3

Голи: Шешко, 30, 65 (пен.) – Влаховіч, 50, 69, Консейсау, 83

Вилучення: Ді Грегоріо, 59 (Ювентус, пряма червона)  

Лілль – Реал – 1:0

Гол: Девід, 45+3 (пен.) 

Бірмінгем 41 рік чекав повернення елітного європейського футболу і влаштував гучна свято на трибунах. Від такого заціпеніла навіть Баварія, тотально проваливши гру проти Астон Вілли. Господарі забили до перерви, але гол Торреса скасували через офсайд. На 79-й хвилині іспанський центрбек виступив асистентом. Торрес чудово закинув на суперджокера "вілланів" Дурана, який перекинув Нойєра. Ману організував римейк легендарного "Сашко, де ти гуляв?".

1:0 – Астон Вілла зняла скальп Баварії і з 6 очками шаленіє від щастя. Мюнхенці залишаються з 3 пунктами. До слова, 41 рік тому аналогічний результат на користь англійців стався у фіналі Кубка чемпіонів! 

Бенфіка з Трубіним знищила беззубий Атлетіко, відвантаживши 4 голи, Ліверпуль розібрався з Болоньєю – Ліга чемпіонів

Брюгге розібрався зі Штурмом завдяки розкішному обвідному удару Цоліса. Бельгійці набрали перші очки, австрійці поки з порожніми руками.

РБ Лейпциг і Ювентус влаштували перестрілку імені балканських форвардів. Словенець Шешко і серб Влахоіч оформили по дублю. Ювентус ще за рахунку 1:2 опинився у меншості і з резервним кіпером Періном. Ді Грегоріо вискочив за межі карного майданчика, ледь торкнувся м'яча рукою, але цього цілком вистачило для прямої червоної.

Юве не розвалився та навіть пішов виривати перемогу. Влаховіч шедеврально зрівняв рахунок, а Консейсау сольним проходом довершив камбек туринців. Команда Мотти після 2 турів набрала максимум. У Лейпцига все погано – жодного очка. 

Травма Тібо Куртуа дозволила Андрію Луніну вперше з 19 травня захищати ворота Реала у офіційному матчі. Чинний переможець ЛЧ приїхав у Лілль і зовсім несерйозно сприйняв місцевих "догів". Команда Анчелотті пішки проходила перший тайм і заслужено його програла. Все могло бути ще гірше, якби не майстерність Луніна. На 25-й хвилині Девід впритул розстрілював українця – той парирував і встиг підставити руку під добивання!

Реал дзвіночок не почув і таки пропустив у компенсований час. Камавінга привіз безглуздий пенальті, рукою відбивши штрафний постріл. Цього разу Девід не залишив Луніну шансів.

Карло Анчелотті не зміг достукатися до підопічних. Шевальє і компанія вистояли весь другий тайм, святкуючи сенсаційну перемогу Лілля. Реал втратив свою безпрограшну серію з 36 матчів. У ЛЧ "вершкові" востаннє поступались аж позаминулого сезону (17 травня 2023-го, матч-відповідь півфіналу проти Ман Сіті). Втім, Лунін – явно не головний антигерой такого результату...