УКР РУС

Барселона з рекордним вилученням сенсаційно програла команді росіянина, Атлетіко влаштував камбек: Ліга чемпіонів

19 вересня 2024 , 23:59 / Читать на русском

Відбулися ще 2 матчі в рамках першого туру основного етапу ЛЧ. Звіт про них читайте на "Спорт 24".

Ліга чемпіонів 2024/25, перший тур основного етапу

Монако – Барселона – 2:1

Голи: Акліуш, 16, Іленіхена, 71 – Ямал, 28

Вилучення: Е. Гарсія, 11 (Барселона, пряма червона)

Атлетіко – РБ Лейпциг – 2:1

Голи: Грізманн, 28, Хіменес, 90 – Шешко, 4

Місяць тому Барселона зустрічалася з Монако у товариському Кубку Гампера і зазнала побиття 0:3. Втім, офіційний сезон обидві команди почали потужно. Барселона за 5 турів Ла Ліги не втратила жодного очка, а Монако набрав 10 пунктів у 4 турах Ліги 1.

Трубін допоміг Бенфіці перемогти Црвену Звезду, Байєр розтрощив Феєнорд: Ліга чемпіонів

Через травми Гансі Фліку довелося випустити експериментальну опорну зону. 21-річний Касадо вперше вийшов у старті на матч ЛЧ, а компанію йому склав профільний центрбек Ерік Гарсія. Вся ця конструкція розвалилась вже на 11-й хвилині. Тер Штеген віддав необачний пас Еріку, і той був змушений рубати Мінаміно. Суддя Аллард Ліндхут без родумів показав горе-універсалу Барси пряму червону. Для каталонського клубу це найшвидше вилучення в історії ЛЧ.  

Монако скористався чисельною перевагою за 5 хвилин. Магне Акліуш прийняв м'яч на правому фланзі, прибрав двох опікунів і більярдно пробив у ближній кут.

Господарі тиснули, а Барселона до середини тайму не мала жодного удару. Ямал виправив цю статистику і відразу зрівняв рахунок. Перлина "кулес" грамотно відтер Вандерсона і відповів Акліушу своїм прицільним пострілом. Можливо, ви здивуєтесь, але це перший гол Ямала в ЛЧ. У віці 17 років і 68 днів він не встиг стати наймолодшим голеадором ЛЧ. Швидшим був інший вихованець Барси з колись величезними авансами – Ансу Фаті (17 років і 40 днів). 

Команда Фліка відбилась до перерви і явно була задоволена таким підсумком. Керманич Монако Аді Хюттер вирішив зіпсувати враження від свого колективу і випустив на поле росіянина Головіна. "Червоно-білі" часом аж дуже захоплювались атакою, залишаючи гектари простору. Голкіпер Кьон двічі відчайдушно підчищав за оборонцями.

Натомість підчистити за Іньїго Мартінесом було нікому. 33-річний захисник провалив лінію офсайду, а потім лише поглядом провів молодшого на 15 років Іленіхену – 2:1.

Іньїго міг привезти ще й пенальті, але VAR виправив рішення Ліндхута. Той самий Фаті вперше за майже 2 роки вийшов у ЛЧ, проте ніяк не зарадив Барселоні. Монако стає справжнім жахом каталонців, завдавши їм першої поразки в сезоні.

Поовальний старт матчу видав ще один іспанський гранд. Атлетіко пропустив від РБ Лейпциг вже на 4-й хвилині. Беньямін Шешко розігнав атаку і сам її завершив, зігравши на добиванні.

Підопічні Сімеоне у меншості не опинялись, тому їм відігратись було легше. Вони також зробили це на 28-й хвилині. Антуан Грізманн замкнув якісний простріл Льоренте. Для "Маленького принца" це 37-й гол в ЛЧ, він наближається до топ-10 заліку бомбардирів. 

Нудний другий тайм котився до нічиєї, але Грізманн був проти. На 90-й хвилині француз ідеально подав на голову іншому символу Атлетіко – Хіменесу. Вимучена перемога "матрацників".