УКР РУС

Довбик забив дебютний гол за Рому – "вовки" на останніх секундах втратили перемогу над Дженоа з Маліновським

15 вересня 2024 , 15:36 / Читать на русском

У четвертому турі Серії А Рома Артема Довбика на виїзді зіграла з Дженоа Маліновського.

Серія А. Четвертий тур

Дженоа – Рома – 1:1

Голи: Де Вінтер, 90+6 – Довбик, 37

Руслан Маліновський зустріч починав у запасі Дженоа, натомість Артем Довбик вийшов у стартовому складі римлян. Український форвард мав нагоду вивести "вовків" вперед на 32-й хвилині, але не зміг зблизька "прошити" воротаря "грифонів". Невдовзі голкіпер генуезців виручив свою команду після небезпечного удару Ель-Шаараві.

Ворскла в меншості втратила очки у матчі з Рухом – вилучення Скляра

А через кілька хвилин римляни таки забили. Голліні відбив удар Пізіллі, але м'яч опинився у Довбика – Артем не змарнував шансу. Спершу арбітр Антоніо Джуа зафіксував офсайд, але після дуже тривалого перегляду, добряче полоскотавши нерви вболівальникам, сповістив: гол легітимний! Одноклубники кинулися вітати Артема з дебютним голом в Серії А!

По перерві на поле вийшов Маліновський. Але відзначитися на старті тайму міг інший українець. Довбик знову вийшов на тет-а-тет з Голліні, однак влучив у воротаря.

На екваторі другого тайму Руслан виконав небезпечний штрафний, але Свілар впорався. Під завісу зустрічі український півзахисник Дженоа заробив ще один штрафний і сам же ж його виконав. Голкіпер "вовків" зіграв надійно, а на добиванні господарям трохи не поталанило.

Довбик відіграв 81 хвилину. За цей час 25 разів торкнувся м'яча, виконав 3 удари в площину воріт, виграв 3 єдиноборства і 3 повітряні дуелі, але 11 разів втратив володіння м'ячем. Від статистичного порталу Sofa Score отримав оцінку 6,8 бала.

Оцінка Маліновського від Sofa Score склала 7,5 балів – одна з найвищих оцінок в складі генуезців. Він завдав 2 ударів у площину воріт, виграв 7 єдиноборств і 1 повітряну дуель, двічі втратив володіння м'ячем.

Вже у компенсований час Даніеле Де Россі вхопив червону за суперечку з арбітром. А Дженоа вигризла нічию завдяки голу де Вінтера – 1:1. Відтак у активі римлян лише 3 очки – команда Довбика маринується на 15-й сходинці. Натомість Дженоа має 5 пунктів і перебуває на 9-й позиції.