УКР РУС

Молодіжна збірна України у матчі з вилученням та пенальті здолала Північну Ірландію та достроково вийшла на Євро-2025

10 вересня 2024 , 23:45 / Читать на русском

Молодіжна збірна Україна зустрічала на виїзді з командою Північної Ірландії у рамках відбіркового турніру Євро-2025

Євро-2025 U-21. Відбірковий турнір. Група F

Північна Ірландія U-21 – Україна U-21 – 1:2

Голи: Аллен, 81 (п.) – Волошин, 10, Брагару, 30

Вилучення: Батагов (У), 80

Збірна України, здобувши 7 перемог у 7-ми матчах, почувається у відбірковій групі доволі впевнено.

Збірна України U-19 програла Швейцарії перед стартом кваліфікації на Євро-2025

У разі успіху у грі з північноірландцями підопічні Унаї Мельгоси відривались від головних переслідувачів – збірної Англії на 5 очок. А це вже – суттєва перевага перед очною зустріччю лідерів, яка відбудеться через місяць (11 жовтня) у Борнмуті.

І все ж, у протистоянні с передостаньою командою групи втрачати бали було б не зовсім раціонально. Втім, треба було тримати в голові те, що у минулому турі молодіжна збірна Північної Ірландії примудрилася відібрати очки у англійців (0:0).

Нагадаємо також, що перша зустріч команд була для українців нелегкою: непоступливого суперника вдалося дотиснути завдяки єдиному голу Віталія Романа (1:0).

Втім, звітний поєдинок, який відбувся в північноірландському місті  Балліміна, назвати важким для нашої команди рука не підніметься.

Так, не було тотального домінування, постійного тиску на ворота суперників, безлічі гольових моментів.  Але була чітка раціональна гра, де перевага гостей не викликала сумнівів. Україна спокійно і впевнено контролювала події на полі і вибухала, коли було потрібно нанести точний удар.

У першому таймі для спокою вистачило двох таких моментів. У першому спрацював пресинг: Ярмолюк з Очеретьком змусили захисника господарів помилитися. Хавбек Карпат відпасував на Волошина, а той пробив. М'яч зрикошетив від когось з захисників і залетів у ворота повз дезорієнтованого воротаря.

Це сталося вже на 10-й хвилині. А ще через 20 Україна забила вдруге. Цього разу Брагару зігравши у стінку з Ярмолюком, увірвався до штрафного, технічно переграв захисника з воротарем і майже завів м'яч у ворота.

Після перерви господарі активізувалися, гра стала більш рівною, а в окремих моментах острів'яни навіть виглядали краще. Декілька разів біля воріт Нещерета лунали тривожні дзвіночки, але до неприємностей справа не доходила.

Поки за 10 хвилин до кінця основного часу "синьо-жовті" самі не створили собі проблеми. Здалося, що українці занадто вже заспокоїлись і це призвело до помилки. Батагов завозився з м'ячем перед власним штрафним, допустив втрату, тож довелося фолити. Покарання – вилучення і пенальті. Північноірландці скоротили відставання – 1:2.

Господарі намагалися піти на вирішальний штурм. Втім, українцям вдалося ці спроби загасити.

Отже, збірна Україна продовжила свою переможну ходу, яка зараз налічує вже 8 матчів та достроково вийшла на молодіжне Євро-2025.

Україна зіграє у фіналі, оскільки у разі фінішу на другому місці в групі опиниться серед трьох найкращих команд, що напряму проходять на турнір.

Заключні матчі відбору на молодіжне Євро Україна зіграє проти Англії та Сербії 11 та 15 жовтня.