УКР РУС

Аргентина стала переможцем Копа Амеріка, вирвавши перемогу над Колумбією в овертаймі – драма Мессі

15 липня 2024 , 09:30 / Читать на русском

У ніч на 15 листопада відбувся фінальний матч Кубка Америки між збірною Аргентини та Колумбії.

Копа Амеріка-2024, Фінал

Аргентина – Колумбія – 1:0

Гол: Лаутаро Мартінес (112)

У фінальному матчі Кубка Америки в Маямі зіграли Аргентина та Колумбія. На шляху до фіналу аргентинці виграли групу А з Канадою, Чилі та Перу, а у плей-офф змогли дотиснути Еквадор у серії пенальті та здолали Канаду. Колумбія у групі обійшла Бразилію, Коста-Рику та Парагвай, а згодом перемогла Панаму та Уругвай.

Через Шакіру змінили формат фіналу Копа Амеріка-2024 – перший випадок в історії футболу

Аргентинці здобули перемогу з рахунком 1:0. Основний час завершився нульовою нічиєю, а у додатковий час єдиний гол забив Лаутаро Мартінес.

У першому таймі обидві збірні мали небезпечні моменти: Кордоба міг відкривати рахунок на початку гри, але пробив вище, а Мессі в середині тайму влучив у свого партнера з вбивчої позиції. Після перерви гра тільки почала набирати оберти, але м'ячу так і не вдалось потрапити в сітку воріт. На 66-й хвилині пішов з поля Ліонель Мессі, який невдало зіштовхнувся з Луїсом Діасом і змушений був завершити гру. Аргентинець покидав поле зі сльозами на очах. Зазначимо, що він отримав пошкодження ще у першому таймі, але в підсумку зумів продовжити гру.

Перший гол вдалося забити вже в овертаймах. Лаутаро Мартінеса можна вважати героєм матчу, адже на 112-й хвилині він результативно пробив повз воротаря.  Мартінес увірвався у чужий штрафний майданчик після того, як отримав пас з центра поля від Ло Чельсо. Для Лаутаро – це був п'ятий гол на Копа Амеріка-2024. Завдяки цьому він став найкращим бомбардиром турніру.

Через 5 хвилин ще один гравець збірної Аргентини покидав поле зі сльозами на очах – Анхель Ді Марія провів свій останній матч за національну команду. Нагадаємо, що раніше він повідомив про завершення виступів у збірній.

Зазначимо, що для збірної Аргентини – 16-та перемога у цьому турнірі за всю його історію. Аргентина вийшла на перше місце за цим показником. Команда Ліонеля Скалоні виграла Копа Амеріку вдруге поспіль. У 2021 році вони обіграли Бразилію з рахунком 1:0.

 

Автор: Спорт 24