УКР РУС

Динамо зіграло внічию з німецьким Шальке – новачок відзначився результативною дією

13 липня 2024 , 19:09 / Читать на русском

Кияни продовжили підготовку до нового сезону товариським матчем з німецьким Шальке.

Товариський матч

Динамо – Шальке – 2:2

Голи: Царенко (14), Ванат (66) – Караман (30), Сілла (57)

Кияни провели другий контрольний матч на зборах в Австрії. Суперником став один із найтитулованіших німецьких клубів Шальке. Старт гри був перенесний на 15 хвилин через погодні умови – в Австрії йдуть активні дощі.

Динамо та Шахтар стрімко опустилися в рейтингу УЄФА – відомі позиції українських клубів

Матч розпочався з атаки німецького клубу. Уже на початку зустрічі суперники мали момент, коли Сілла виконав дальній удар з лівого флангу, проте Бущан парирував цей м'яч. Після цього на добиванні був Мор, але спрямував м'яч у каркас воріт. Кияни теж відповіли моментом – Віталій Буяльський на правому фланзі штрафного зупинив передачу під удар Ярмоленку, але той низом пробив просто у воротаря.

Перший гол у протистоянні забили динамівці на 14 хвилині – Ярмоленко п'ятою продовжив передачу Малиша через правий фланг на Тимчика, той прострілив на ближню, а Антон Царенко дотиком пробив у дальній кут.  Ще один момент відбувся завдяки Супрязі, який заробив небезпечний штрафний, Буяльський класно покотив під стінкою, але головний суддя скасував гол через ледь вловиме порушення. Схоже, хтось із гравців порушив правила перебування перед стінкою. Рідко таке побачиш у результативному моменті.

Шальке зрівняло рахунок на 30-й хвилині – Караман забив гол головою з подачі стандарту з правого флангу від Юнеса.

Після першого тайму Шовковський вирішив замінити кіпера, випустивши Руслана Нещерета замість Бущана. Саме через помилку Нещерета кияни ледь не пропустили гол. Руслан віддав м'яч прямо на суперника, але сам і врятував.

Відразу після цієї ситуації Шальке вийшло вперед, забивши ударом зльоту в дальну дев'ятку. Голом відзначився Сілла. Шовковський вирішив рятувати ситуацію, зробивши багато замін – на поле вийшли Ванат, Караваєв, Піхальонок, Попов, Бражко, Шепелєв, Біловар, Вівчаренко та Шапаренко. І ці заміни таки спрацювали, адже нападник Владислав Ванат виконав неймовірний індивідуальний гол, пробивши у дальній кут із передачі Піхальонка. Новачок киян і сам міг забивати, коли після прострілу з флангу залишався один, але м'яч полетів вище воріт. 

Без сутички не обійшлося – Шапаренко отримав по ногах, після чого пішов розбиратися із кривдником. У центрі поля відбувалась невелика бійка.

Нагадаємо, що 10 липня кияни зіграли 0:0 з німецьким Падерборном у першому товариському матчі.

Автор: Спорт 24