УКР РУС

Аргентина завдяки голу Мессі вийшла у фінал Копа Амеріка, здолавши Канаду

10 липня 2024 , 09:00 / Читать на русском

У ніч на 10 липня пройшов півфінал Копа Амеріка між збірною Аргентини та Канади.

Копа Амеріка-2024, Півфінал

Аргентина – Канада – 2:0

Голи: Хуліан Альварес, 22, Ліонель Мессі, 51

Збірна Аргентини без проблем обіграла Канаду та стала першим фіналістом Кубка Америки. Перемогу аргентинцям принесли голи двох топових футболістів – Альвареса та Ліонеля Мессі, який нарешті зуміг забити на турнірі.

Аргентина попри фейл Мессі вийшла в півфінал Копа Амеріка, вибивши Еквадор в серії пенальті

Матч розпочався з контролювання м'яча з боку Аргентини, проте більше шансів забити мала саме збірна Канади. Команда Ліонеля Мессі змогла вийти вперед на 22-й хвилині, коли отримавши пас від Родріго Де Пауля, Альварес розірвав оборону суперника, пройшовши позаду канадського захисника й відправив м'яч у сітку воріт.

Канада прагнула швидко зрівняти рахунок і мала хороший шанс зі штрафного удару. Упродовж гри було видно, як Мессі хотів забити свій перший гол на цьому турнірі. І йому це вдалося! Енцо Фернандес пробиває з краю штрафного майданчика, м'яч відскакує від Мессі і опиняється в сітці воріт. Забитий гол виявився предметом дискусії, адже канадські гравці заявляли, що там офсайд. Арбтітрам VAR доводилось проводити довгу перевірку, але все-таки гол легендарого аргентинця зарахували.

Після переваги у два м'ячі аргентинці не сіли в оборону, а продовжили шукати моменти. Проте і Канада хотіла забити – Кайл Ларін подавав зліва у штрафний майданчик. Тані Олувасей виконав вільний удар головою та намагається спрямувати м’яч до воріт, але йому не вдалося влучити в ціль. Канада мала дві гольові нагоди підряд, але не вдалося їм перервати казку Аргентини.

Наступний матч аргентинці зіграють з переможцем матчу Уругвай – Колумбія.

 

 

Автор: Спорт 24