Копа Амеріка-2024, 1/4 фіналу

Аргентина – Еквадор – 1:1 (по пенальті – 4:2)

Голи: Лісандро Мартінес, 35 – Родрігес, 90+2

Аргентина у надважкому матчі таки змогла дотиснути Еквадор та стала першим півфіналістом Копа Амеріка. Це все стало можливим лише завдяки серії пенальті, куди пролізли еквадорці.

Для команди Ліонеля Скалоні матч складався дуже добре. Уже в середині першого тайму його підопічні вийшли вперед: Лісандро Мартінес головою добив м'яч у сітку на дальній стійці, скориставшись подачею з кутового.

По перерві еквадорці заробили право на пенальті і до м'яча підійшов Еннер Валенсія: Мартінес стрибнув у інший бік, але форвард Інтернасьйоналя влучив у ліву стійку. Мессі міг закривати гру, але не зміг пробити воротаря з-меж воротарського.

Усе йшло до мінімальної перемоги аргентинів, але на другій доданій хвилині Єбоа з польського Ракува знайшов в районі одинадцятиметрової позначки Кевіна Родрігеса, який головою переправив сферу у дальній кут. Як наслідок, переможця довелось визначати шляхом післяматчевої серії пенальті.

Першим з позначки вирішив пробити Ліонель Мессі і... не забив, адже влучив у поперечину. На щастя для вболівальників "біло-блакитних", двоє гравців Еквадору не змогли реалізувати свої спроби (знову свої скіли і дикі танці продемонстрував Еміліано Мартінес), а Альварес, Мак Аллістер, Монтіель та Отаменді не схибили.

Суперником Аргентини у півфіналі Копа Амеріка стане переможець пари Венесуела – Канада.