УКР РУС

Реал в меншості вирвав божевільну перемогу над Алавесом і поцупив у Жирони зимове чемпіонство

22 грудня 2023 , 00:25 / Читать на русском

Відбулися матчі 18-го туру Ла Ліги. Звіт про них читайте на Спорт 24.

Іспанія, Ла Ліга, 18-й тур

Кадіс – Реал Сосьєдад – 0:0

Алавес – Реал Мадрид – 0:1

Гол: Васкес, 90+2

Мальорка – Осасуна – 3:2

Голи: Настасіч, 12, Родрігес, 53, Раільйо, 62 – Ібаньєс, 7, Рауль, 90+1

Алавес приймав Мадридський Реал у Країні Басків. Андрій Лунін цього разу опинився у запасі. Перша половина запам'яталася кількома моментами Вальверде. Вже на 2-й хвилині Федеріко опинився без опіки, вибіг на Сіверу і пробивав з гострого кута – воротар потягнув. Ще один момент у Федеріко виникнув вже на 37-й, коли він з району штрафного вистрілив на силу, та кіпер грав надійно.

Довбик знову забив за Жирону, але сенсаційний лідер не втримав перемогу над Бетісом

Другий тайм розпочався не за сценарієм мадридців. Спершу Начо, здавалося, зіграв рукою у власному штрафному, проте арбітр промовчав. Вже за кілька миттєвостей оборонець жорстко наступив на ахілл супернику. Рефері одразу ж показав жовту картку, а згодом змінив її на червону.

Родріго ще кілька разів продемонстрував індивідуальну майстерність: вривався у штрафний господарів та пробивав по воротах, але так і не конвертував моменти у голи. Вже у компенсований час Лукас Васкес вирвав перемогу для мадридців, замкнувши головою кутовий навіс від Крооса. Радість гостей швидко минула – Родріго травмувався і залишав поле, спираючись на медиків. Перемога Реала – 1:0.

"Бланкос" зрівнялись із Жироною за набраними очками (45), проте саме мадридці стали зимовими чемпіонами за додатковими показниками. Алавес йде на 16 місці.

Сосьєдад розписав суху нічию з Кадісом. Господарі вже на стартових хвилинах могли отримати пенальті через гру рукою суперника у своєму штрафному, але суддя розтлумачив епізод інакше. У першій половині команди на двох не награли навіть на один забитий м'яч (0.44 очікуваних голів у господарів та 0.15 у гостей) та закономірно пішли на перерву з нулями на табло.

В другому таймі найкращу нагоду відзначитись змарнував Субіменді, пробивши у поперечку. Фінальний свисток зафіксував нічийний результат – 0:0. Сосьєдад набрав 31 бал і залишився в зоні єврокубків. В активі Кадіса 15 очок – 17 місце. 

Мальорка перестріляла Осасуну. Ібаньєс забив господарям вже на 7-й хвилині, але Настасіч швидко відновив паритет. По перерві Родрігес та Раільйо здобули комфортну перевагу для Мальорки, тому гол Рауля в компенсований час не врятував гостей від поразки. Острів'яни стрибнули на 14 сходинку. Осасуна йде дванадцятою в турнірній таблиці.