УКР РУС

Вест Хем вийшов у фінал Ліги конференцій, ледь здолавши АЗ у складному поєдинку

18 травня 2023 , 23:53 / Читать на русском

АЗ та Вест Хем зустрічалися в рамках другого матчу півфіналу Ліги конференцій.

Ліга конференцій. 1/2 фіналу

АЗ – Вест Хем – 0:1 (1:2)

Гол: Форнальс, 90+4

У першому поєдинку Вест Хем не без проблем переміг АЗ (2:1). Старт дуелі за фінал видався напруженим для обох команд. Господарі зустрічі впевнено виходили в атаку та намагалися організувати гол. 

Вест Хем не без проблем переміг АЗ у першому матчі 1/2 фіналу ЛК

Підопічні Янсена завдали 7 ударів по воротах Вест Хема у першому таймі, натомість гості лише 4 рази відповіли. Попри швидкий темп гри та перспективні атаки, рахунок у першій 45-хвилинці відкрити не вдалося жодній команді. 

По перерві господарі продовжували тиснути, Вест Хему доводилося відбиватися, а моментами кіпер рятував свою команду. На 58-й футболісти АЗ вимагали пенальті за фол у карному майданчику, однак рефері відхилив всі апеляції. У другому таймі "сировари" переважали гостей практично за усіма показниками, проте м'яч ніяк не залітав у ворота. 

На заключних хвилинах Агерд міг ставити крапку у цій двоматчевій дуелі. Партнери красиво розіграли комбінацію у штрафному, а той пробив повз стійку. До кінця зустрічі обидва колективи прагнули забити, проте втома давалася в знаки, тож футболістам доводилося фолити. Вже у компенсований арбітром час Вест Хем таки зумів забити – Форнальс накрутив кількох суперників і завдав дивовижного удару з межі штрафного майданчика. 

Таким чином, Вест Хем вийшов у фінал Ліги конференцій, де зустрінеться з переможцем матчу між Базелем та Фіорентиною. Битва за трофей відбудеться 7 червня у Празі.