УКР РУС

Циганков дебютував за Жирону у Ла Лізі – українець допоміг каталонцям перемогти Валенсію

5 лютого 2023 , 19:07 / Читать на русском

У 20-му турі Прімери Жирона, кольори якої захищає Віктор Циганков, приймала Валенсію.

Попередні два матчі Жирони Циганков провів на лаві запасних. У тих поєдинках компанда українця поступилася Барселоні (0:1) та Вільяреалу (0:1). "Кажани" ж програли Реалу (0:2) і Вальядоліду.

Лунін замінив Куртуа і пропустив дивовижний автогол – Реал сенсаційно поступився Мальорці

Цього разу Циганков теж не потрапив у стартовий склад. На 23-й хвилині відкривати рахунок могла Валенсія. Стрімка контратака "кажанів" завершувалася виходом віч-на-віч Муси із голкіпером Жирони, але Гаццаніга парирував удар.

Невдовзі нагода відзначитися була в гостей. З дальної відстані пробивав Борха Гарсія, м'яч летів по незручній траекторії, відскочивши від газону, однак Мамардашвілі втримав ворота "Валенсії" "сухими". У першому таймі "червоно-білі" завдали 6 ударів у площину воріт, "кажани" – 2, однак рахунок у поєдинку так і не відкрили.

Вже по переві таки відзначилася команда українця. Рікельме, який нещодавно вийшов на заміну, прострілив з флангу, а Борха Гарсія замкнув з лету. Кавані емоційно апелював до арбітра – мовляв, Рікельме підіграв собі рукою. Але рішення судді залишилося незмінним.

Навіть у воєнний час необхідно займатися звичними справами та розважатися, щоб не зійти з розуму. Живи своїм життям, про твою безпеку дбають військові. А ми перераховуємо 1% від кожного депозиту на підтримку Збройних сил України. Вболівай за ЗСУ. Будь всередині гри з FAVBET.

На 78-й хвилині врешті відбувся довгоочікуваний дебют Циганкова. Українець отримав від порталу sofascore оцінку 6,5 бала.

1:0 – після цієї перемоги Жирона піднялася на 11-й щабель турнірної таблиці (24 пункти), Валенсія розташувалася на 16-му місці (20 очок).