УКР РУС

ЧС-2022: ФІФА оштрафувала збірну Хорватії на кругленьку суму за образи фанами кіпера Канади

7 грудня 2022 , 22:48 / Читать на русском

ФІФА відреагувала на інцидент, який відбувся під час матчу групового етапу ЧС між Хорватією та Канадою.

Хорватська федерація футболу оштрафована на 50 000 швейцарських франків (53 000 доларів) за словесні образи та знущання фанів над голкіпером збірної Канади Міланом Боряном, у якого сербське коріння, повідомляє The Associated Press

Легенда Барселони побив блогера – відома причина його дикої поведінки

Під час матчу 2-го туру групового етапу ЧС-2022 між Хорватією та Канадою (4:1) уболівальники "картатих" вивісили банер. На ньому зображено логотип американської компанії з виробництва сільськогосподарської, будівельної та лісозаготівельної техніки John Deere, слоган якої звучить так: "Ніщо не біжить так, як Дір". Слово "Deere" (прізвище засновника) натякає на оленя (a deer), зображеного на логотипі компанії.

Вболівальники Хорватії написали на банері "Книн-95" і замість напису "Deere" помістили прізвище Боряна. Вийшла наступна фраза: "Книн-95. Ніщо так не бігає, як Борян". Книн – це рідне місто кіпера Канади, а сам банер є посиланням на переможну для хорватів операцію "Буря" проти сепаратистів у 1995 році, в результаті якої Мілан Борян, як і більшість сербів з Хорватії, були змушені залишити свої домівки.

ФІФА заявила, що звинувачення проти Хорватії стосуються "використання слів і предметів для передачі повідомлення, яке не підходить для спортивної події".