Англійська Прем'єр-ліга. 35-й тур

Борнмут – Брайтон – 3:0

Голи: Сенезі, 13, Унал, 52, Клюйверт, 87

Тоттенхем – Арсенал – 2:3

Голи: Ромеро, 64, Сон, 87 (пенальті) – Хьойберг, 15 (автогол), Сака, 27, Гаверц, 38

Брайтон вперше у сезоні не вніс до заявки на матч Іллю Забарного. Перед цим українець провів 34 гри поспіль від стартового до фінального свистка – лише 7 гравців АПЛ можуть похизуватися таким досягненням. Повідомлялося, що українець захворів.

Відсутність динамівського центрбека не завадила "вишенькам" переграти команду Де Дзербі з рахунком 3:0. Сенезі відзначився голом на 13-й хвилині. Унал подвоїв вже на початку другого тайму, а крапку в матчі поставив Клюйверт. Брайтон не виграє вже 6 матчів поспіль та йде 12-м з 44 очками. Борнмут піднявся на 10 позицію, набравши 48 балів.

Олександр Зінченко далеко не вперше у сезоні опинився в заявці Арсенала й, зрештою, на полі так і не з'явився. Перший тайм дербі Північного Лондона став казковим для команди Мікеля Артети. Хьойберг вже на 15-й хвилині зрізав м'яч головою у власні ворота після подачі кутового від Сака. Ще до перерви Букайо і Гаверц встановили розгромний рахунок на табло.

Тоттенхем міг перевернути матч догори дриґом у другому таймі. Ромеро відквитав один м'яч на 64-й, а перед завершенням основного часу Бен Девіс заробив на собі пенальті. Сон реалізував 11-метровий, "шпори" кинулися відіграватися, але так і не завершили "камбек".

Арсенал набрав 80 очок та одноосібно лідирує в АПЛ. Манчестер Сіті має 76 балів та 2 матчі в запасі. Тоттенхем відстав на 7 пунктів від Астон Вілли у боротьбі за місце в зоні Ліги чемпіонів.