Півфінальні поєдинки для обох команд виявилися нелегкими. Реал здолав Валенсію лише у серії післяматчевих пенальті. Барселона теж не змогла дотиснути Бетіс ні в основний час, ні в овертаймі. Тож переможця визначили теж у серії 11-метрових.

Для "блаугранас" це 25-й фінал Суперкубка Іспанії, для "бланкос" – 18-й. Каталонці здобували перемогу у турнірі 13 разів, мадридці завойовували трофей 12 разів. Тож тепер мали нагоду зрівняти рахунок. До слова, команди 7 разів зустрічались у фіналі Суперкубка, і у 6 випадках перемагав Реал.

Лєвандовскі мав шанс відкрити рахунок на 13-й хвилині. Отримавши пас на межі штрафного "вершкових", він потужно пробив у лівий кут, але блискучий сейв Куртуа врятував мадридців. Бальде зіграв на добиванні, але м'яч пролетів повз стійку.

Каталонці вирвалися вперед на 33-й. Лєвандовскі знайшов у карній зоні Реала Гаві, а той замкнув дальню стійку. Перший гол в Ель Класіко для юної зірки Барселони.

Ще до перерви "гранатово-сині" подвоїли перевагу. Гаві після пасу Де Йонга пройшов флангом, протягнув м'яча до воріт і віддав на Лєвандовскі, який віч-на-віч розібрався з Куртуа.

По переві Барселона мала шанс довести рахунок до розгромного. Бальде втік від Карвахаля, віддав на Дембеле, той увірвався в штрафний мадридців, але кіпер Реала парирував удар.

На 69-й хвилині Гаві записав у свій актив ще один асист, а у воротах підопічних Анчелотті розписався Педрі. Арбітр попередив каталонців не святкувати передчасно, адже має намір звернутися до VAR. Але переконавшись, що офсайду не було, зараховує гол Барселони.

Уже в доданий час Бензема спромігся забити гол престижу. 3:1 – "блаугранас" завдають розгромної поразки Реалу та вчотирнадцяте здобувають Суперкубок Іспанії.