Болгарський фахівець, який одночасно є наставником жіночої волейбольної збірної України, перейшов у французький Ле Канне, інформує офіційний сайт Прометея.

Чинний чемпіон України швидко визначився з наступником – ним став екс-помічник Пєткова Денис Зуй.

44-річний Зуй працював у системі Прометея» з 2020-го, був асистентом Петкова. На початку сезону-2020/2021 певний час був виконувачем обов’язки головного тренера команди.

Тренерську діяльність він розпочав у 2017-му, в статусі граючого тренера Дніпра. Пізніше очолив чоловічу команду ШВСМ-СумДУ. У 2019-му Зуй тренував казахстанський Атирау.

47-літній Пєтков очолював Прометей з 2020 року. Спочатку він поєднував цю роботу з посадою наставника збірної Болгарії, з якою двічі (2018, 2021) виграв Золоту Євролігу. У 2022-му Іван став головним тренером жіночої збірної України.

Із Прометеєм болгарин двічі поспіль виграв чемпіонат України. Минулого сезону його підопічні встановили нове унікальне досягнення, не програвши жодного сету на внутрішній арені протягом усього чемпіонату. Також під керівництвом Пєткова жіночий Прометей вперше зіграв у плей-офф волейбольної Ліги чемпіонів.

На чолі збірної України болгарський тренер виграв Золоту Євролігу-2023. У наступному розіграші його команда виступила невдало, не зумівши пробитися до Фіналу чотирьох і втративши шанси на потрапляння в Кубок претенденток – відбірковий турнір до Ліги націй.

На чолі синьо-жовтих Пєтков залишатиметься мінімум до кінця 2024 року, допоки діє його контракт із Міністерством молоді та спорту України.

Новий клуб болгарського фахівця – Ле Канне минулого сезону виграв Суперкубок Франції, а в чемпіонаті дійшов до півфіналу.