"Цю перемогу команда, наш тренерський штаб і я особисто присвячуємо тим людям, які втратили в ході війни з росією житло, сім’ї, дітей.

Сподіваюся, ми подарували цим людям промінчик світла і радості. Також сподіваюся, що наш успішний виступ морально допоміг бійцям, які захищають українську землю на передовій.

Кажуть, що там достатньо людей, які самі колись грали у волейбол, цікавляться ним і мали змогу подивитися наші матчі чи бодай дізнатися результати. Нехай наша перемога додасть воїнам натхнення в боротьбі проти російського агресора. Ми розуміємо, що можемо представляти Україну лише завдяки їм", – наводить слова Рауля Лосано прес-служба Федерації волейболу України.

Нагадаємо, чоловіча збірна України вдруге в своїй історії виграла Золоту Євролігу. Вперше вона зробила це в 2017 році. Тоді українці обіграли Македонію (3:1). А в 2024 році, незважаючи на те що колишні лідери команди відмовилися виступати за збірну, в оновленому складі під керівництвом нового тренера – аргентинського фахівця Рауля Лосано, українські волейболісти у фіналі здолали команду Хорватії – 3:1.

Тепер чоловіча збірна України продовжить сезон збірних у Кубку претендентів-2024, де боротиметься за путівку до найпрестижнішого комерційного турніру – Ліги націй. Суперником України у чвертьфіналі стане команда Чилі.