Перуджа, за яку виступає Плотницький, завоювала Кубок Італії, здолавши у фіналі Монцу. А українця визнали найціннішим гравцем турніру. Відзнаку MVP українцеві вручав сербський президент Європейської федерації волейболу Александар Борічіч. Нещодавно він зашкварився поїздкою у Москву на святкові заходи.

Коли Борічіч вручав нагороду Плотницькому, українець потиснув йому руку. Щоправда зробив це із "покер фейсом", що підкреслили місцеві ЗМІ. Мама Олег розповіла, що після цього на волейболіста накинулися хейтери.

"Боляче, сумно та обурливо. Замість того, щоб радіти тому, що мого сина визнали MVP Кубка Італії, я вже декілька днів не знаходжу собі місця через те, що хтось вирішив з мого Олега зробити зрадника… бо він потиснув руку Борічічу. І злетілися "ворони", які лише чекали моменту, аби подзьобати Олега, який був, є і буде відданим Україні! Це я вам, як мати, гарантую!

Що ж відбувається? Ще до фіналу Кубка Італії мені та Олегу телефонували люди, які пов’язані з українським волейболом та говорили, що він не буде капітаном збірної України, бо так комусь дуже хочеться. Тренера Угіса Крастіньша, який багато років давав результат з хлопцями, вже прибрали. Тож захотіли тишком-нишком і Олега прибрати з команди.

Люди запитують – що ж це відбувається? Чому так? У мене є просте пояснення – прибирають зі збірної людей, які заради України не раз нехтували власними інтересами та фінансами, мають власну думку та ставлять незручні запитання тим, хто як ворони, тільки й думають, як заклювати інших, аби царювати вічно.

Ті ворони тільки зраділи, коли спантеличений Олег, під час вручення йому нагороди найціннішого гравця Кубка Італії, яку несподівано для нього вручав Борічіч (до речі, щось я ніде не читала ніяких протестів від "патріотів", як це так, що Федерація волейболу Італії запросила Борічіча на фінал), потиснув тому руку. Вони не звернули уваги на вираз обличчя Олега, про який написали спортивні медіа Італії, ні на його розгубленість, ні на що. Бо ж він дав їм чудову нагоду не придумувати якісь незрозумілі відмазки позбавлення його капітанської пов’язки в збірній!

Але як мати не можу про це мовчати і не буду! Мій син – не зрадник. І якби не це рукостискання, вони все одно б вигадали якусь іншу підставу, чому Олег не повинен бути капітаном збірної. Шкода… Ні, навіть не так. Мене обурює, що одним рукостисканням хтось хоче перекреслити все те, що Олег разом із іншими хлопцями та тренерами зробили для збірної України, що особисто Олег зробив для країни від початку повномасштабної війни. Але скажу більше – мій син і надалі допомагатиме Україні!

А отим "воронам" скажу: ви або хрестик зніміть, або труси одягніть", – написала Оксана Плотницька-Лісогор на своїй сторінці у Facebook.