У п'ятому турі олімпійського відбору "синьо-жовті" здобули другу перемогу над Катаром (3:1). У паралельному поєдинку Німеччина обіграла Чехію з рахунком 3:0 за сетами та визначила долю збірної України.

Наша національна команда тепер втратила математичні шанси відібратися на Олімпіаду в Парижі напряму. Путівку за підсумком кваліфікаційного турніру здобудуть дві найкращі збірні. Бундестім вже гарантувала собі одну ліцензію, а другу розіграють Бразилія та Італія.

Втім у нашої збірної ще є можливість потрапити на Олімпійські ігри через світовий рейтинг. Наразі Україна посідає 16 позицію. Перемоги у двох наступних матчах проти Чехії та Німеччини допоможуть "синьо-жовтим" покращити положення.

Прохідна позиція для потрапляння на Олімпіаду буде визначена після завершення олімпійського кваліфікаційного турніру. Добір на Ігри-2024 за рейтингом відбудеться у червні 2024 року, після завершення Ліги Націй. Збірна України не братиме участь у цьому форумі, але зіграє у Золотій Євролізі, де за перемоги дають менше очок.