Нагадаємо, за останні роки збірна України продемонструвала фантастичний прогрес під керівництвом латвійського фахівця Угіса Крастіньша. Зокрема, торік вперше в історії пробилася у чвертьфінал ЧС. Однак на Євро-2023 "синьо-жовті" зазнали трьох поразок поспіль в групі – від Словенії, Хорватії та Болгарії.

"Що сталося? Я не знаю, чесно. У мене вже закінчились відповіді. У мене дохр**а запитань, але закінчилися відповіді. У нас якась фігня відбувається на майданчику, незрозуміло чому. Чогось ми боїмося, "затискаємося", не беремо на себе відповідальність. Це найбільша проблема, що ми не беремо на себе відповідальність.

Це не катастрофа. Це з одної сторони, нормально. Давайте так. До 2016 року за волейбол в нашій країні не те, що ніхто не знав, ніхто навіть не згадував. У 2017 році вже почали говорити після Золотої Євроліги, яку ми виграли. Після Євро-2019 починали писати, вже розказували людям правила.

У кожної збірної є таке просідання за грою. Французи виграли Олімпіаду – бах, потім вже немає їх ніде. Турки теж усе літо бомбили, бомбили – а зараз румунам програли. Італія, вона тримається ще, але в них лавочка така, що три команди можна викликати, і всі приїдуть і зіграють. Всі в формі.

Тому якоїсь катастрофи немає. Треба якось це вирішити. Мені здається, що трішечки треба просто так виключитись і кайфувати в грі. Бо ми, типу, першу партію кайфуємо, чемпіони. Нас можна привітати. Я думаю, якби були медалі, нам би їх вже вручили після трьох ігор по першій партії.

Ось це напруження через тиск за результат? Я без поняття. Я не можу залізти голову партнерів. Мені не страшно нічого. Я нормально граю, їм розказую тисячу разів. Треба кайфувати. Якщо ніхто не буде кайфувати, у нас не буде нічого", – сказав Плотницький у коментарі для Суспільне.Спорт.